Vandaag precies 2 jaar geleden kreeg ik een van de meest verontrustende telefoontjes ooit…

Mijn lieve vriendin en sparringpartner Margo vertelde mij tussen neus en lippen door dat ze ziek was en even de tijd nodig had om beter te worden de komende maanden. Dus dat ze even niet verder kon met het uitwerken van het concept ‘liefdevol leiderschap’ met mij…

Liefdevol leiderschap… we wilden het samen graag aan zo veel mogelijk mensen overbrengen. We hadden beide ervaren wat de kracht van liefdevol leiderschap is. Zij bij het verwerken van trauma, van haarzelf maar ook bij anderen. Ik vanuit de situatie waarin ik er stellig van overtuigd ben dat veel van wat ons wordt geleerd over leiderschap niet klopt.

Tot dat telefoontje hadden we wekelijks heel veel interessante gesprekken en stevige discussies. Wij kregen door die gesprekken heel goed duidelijk hoeveel we met liefdevol leiderschap konden gaan betekenen. Ik wil niet te zweverig overkomen, maar ik denk dat mensen die werken in een organisatie waar liefdevol wordt geleid kunnen helen van eerder opgelopen trauma’s.

Na het telefoontje van nu 2 jaar geleden werd het stil… veel te stil. Totdat een vriendin van Margo halverwege juni belde met de mededeling dat Margo was overleden. En haar broer 2 dagen daarna belde om te vragen of ik haar nalatenschap wilde blijven uitdragen…

Met Pasen vieren we de wederopstanding. In de zomer na het overlijden van Margo heb ik mezelf ook bij elkaar moeten rapen. Om met ongelofelijk veel energie na die zomer weer aan de slag te kunnen gaan. Christelijk ben ik niet, maar op de een of andere manier doet het verhaal van Pasen mij wel wat. Alles verliezen en dan beter als ooit terugkomen.

In de dagelijkse praktijk zie ik in mijn werk veel voorbeelden. Ondernemers zijn als geen ander passioneel voor wat ze willen betekenen en meesters in veerkrachtigheid. Dit jaar is Pasen voor mij speciaal omdat ik, mede namens Margo, jullie kennis kan laten maken met liefdevol leiderschap, waar we samen zo hard aan hebben gewerkt. Haar nalatenschap gaat niet verloren 😉

Met het toepassen van liefdevol leiderschap geef je jezelf en anderen om je heen een gevoel van (psychologische) veiligheid en geluk. De basisgevoelens die wij nodig hebben om mooie dingen met elkaar te doen. En uiteindelijk wat meer in balans in jezelf en je bedrijf te brengen. En waar, als we dit met elkaar doen, we ook impact kunnen maken maatschappelijk…dat is hard nodig! In de infographic alvast een klein voorproefje van wat binnenkort komen gaat in het boek!

Scroll naar boven