Waarom vertrekken nu altijd mijn beste mensen?

Het valt mij steeds vaker op dat de meest getalenteerde medewerkers steeds vaker en sneller vertrekken bij veelbelovende bedrijven. Dit verlies aan waardevolle krachten kan desastreuze gevolgen hebben voor de groei en toekomst van het bedrijf. Maar waarom gebeurt dit zo vaak?

Hier zijn enkele cruciale factoren:

Gebrek aan Doorontwikkeling
Veel bedrijven bieden niet genoeg kansen voor persoonlijke en professionele groei. Zonder deze mogelijkheden voelen toppers zich vastzitten en zoeken ze elders naar groei en ontwikkeling.

Ontbrekende Structuur
Een bedrijf zonder duidelijke structuur creëert verwarring en inefficiëntie. Wanneer verantwoordelijkheden en rollen onduidelijk zijn, weten medewerkers niet waar ze aan toe zijn. Dit leidt tot frustratie en vermindert de motivatie. Ook komen slechte presteerders vaak te vaak wel met hun slechte prestaties, wat toppers demotiveert.

Verslechterende Werksfeer
De bedrijfscultuur speelt een grote rol in het behouden van talent. Als de werksfeer negatief of zelfs onveilig is, voelen medewerkers zich niet gewaardeerd of gesteund.

Er zijn twee belangrijke factoren die ten grondslag ligt aan bovenstaande factoren. De eerste is het gebrek aan affiniteit met de onderwerpen management, organisatie en structuur van de ondernemer zelf.

Daardoor krijgt dit onderwerp eigenlijk niet de prioriteit die het nodig heeft. Daarnaast zorgt het groeien van een bedrijf zelf voor meer complexiteit.

Hoe meer mensen aan boord, des te complexer het wordt. Enorm frustrerend voor jou als ondernemer.

Deze dynamiek hoeft geen probleem te zijn. Werken aan management, organisatie en structuur kan namelijk ook heel leuk zijn. En je kan er de productiviteit van je hele bedrijf enorm mee verhogen. Mijn ervaring is dat de meeste bedrijven die dit gedegen oppakken hun productiviteit met 20% binnen een jaar verbeteren.

De vraag is, investeer jij liever tot het einde der tijden in de verborgen kosten van al het gedoe in jouw organisatie of ga je investeren in het verhogen van jouw productiviteit met 20%?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven